2021-07-08 13:46:10• hírek • Bede Emőke

Lába kélt a napelemeknek Máramaros megyében

Képünk illusztráció. Forrás: pixabay.com
Képünk illusztráció. Forrás: pixabay.com

Hét rendőrségi egység lepte el július 6-án a Máramaros megyei Magyarberkeszt, ugyanis a kapott információk szerint e településen található házak tetejére szerelték fel azokat a napelemeket, melyeket nem sokkal korábban a Koltón található napelemparkból loptak el.

Csendes Lajos, Koltó polgármestere az Agerpresnek elmondta, az említett parkot uniós finanszírozással azért hozták létre, hogy a környéken élő roma családoknak biztosítsák a villanyáramot. Ám úgy tűnik, valakik jobb ötletnek tartották ellopni, majd a mintegy 20 percnyi autóútra található Magyarberkeszen értékesíteni azokat.


„A rendelkezésre álló információk birtokában a nagybányai rendőrség bűnügyi nyomozói osztályának egységei három házkutatást tartottak a Kővárremetéhez tartozó Magyarberkesz területén. A házkutatások során egy 35 és egy 41 éves férfinál rábukkantak az ellopott napelemek egy részére, a még meg nem talált darabok felkutatása pedig jelenleg is zajlik” – közölte az üggyel kapcsolatban a hatóság, hozzátéve, hogy az előkerült darabok hamarosan visszakerülnek a napelemparkba.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: